CAR verzekering

Een korte CAR verzekering uitleg: CAR staat voor Construction All Risk. De CAR verzekering is er voor alle aannemers en bouwbedrijven. Het maakt niet uit of u ZZP’er bent of ondernemer met personeel. Het biedt dekking bij schade tijdens het bouwen of verbouwen. Wanneer u als aannemer een CAR verzekering heeft, zijn alle betrokken partijen op de bouwplaats verzekerd. Of het nou gaat om schade die is ontstaan door storm of door een constructiefout, u bent verzekerd.

Dus wat is een CAR verzekering? Een verzekering voor aannemers en bouwbedrijven die schade vergoedt die is ontstaan tijdens bouw- en verbouwwerkzaamheden.

KENMERKEN

Er zijn verschillende mogelijkheden: een aflopende en doorlopende CAR-verzekering. Welke bij u past hangt af van een aantal factoren zoals de hoeveelheid bouwopdrachten, bouwsom en looptijd. Heeft u meerdere bouwprojecten per jaar of tegelijkertijd? Dan is een doorlopende verzekering verstandig. Een CAR verzekering is altijd maatwerk en vraagt om goed advies

VOOR WIE EN WAAROM?

De CAR verzekering aannemer is er voor grote en kleine aannemers, hoofd- en onderaannemers. U beslist zelf welke dekking op u van toepassing is. De CAR verzekering ZZP richt zich op de ZZP’er en heeft bijvoorbeeld andere dekkingen. Als onderaannemer kunt u in veel gevallen de schade niet claimen op de verzekering van de hoofdaannemer. Zorg daarom als ZZP’er altijd voor een eigen CAR verzekering.

Arjan Mehl